Giant’s Causeway

Giant’s Causeway

Denne mystiske stenformation er efter overtroen en brolagt vej grundlagt af en Kæmpe. Den er facinerende at se men meget glat i regnvejr.

Dirske kæmpe, Fionn Mac Cumhaill, ville bekæmpe det skotske kæmpe Benandonner. For at komme over til ham, byggede Fionn denne brolagte vej. Imidlertid fortrød Fionn, og i steden for lagde hans kone Oonagh ham i en vugge, så han lignede et lille barn. Benandonner blev utålmodig og gik over denne causeway for at møde Fionn. Da han så den sovende Fionn, blev han grebet af frygt. Hvis børnene var så kæmpestore, måtte de voksne være kollosalt enorme. Benandonner løb tilbage til Skotland, hvor han kom fra. Under flugten rev han den resterende del  af causewayen i stykker for at forhindre Fionn i at forfølge ham.

Udgivet
Kategoriseret som Ferie

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *