Rigsdagsbygningen i 1984

Den tyske rigsdagsbygning stod ubenyttet hen i mange år efter anden verdenskrig. Her har jeg kørt min Lada 1200 op på den pompøse trappe foran bygningen. Det ville nok være svært i dag. Her står turister i kø for at komme ind og se den spetakulære kuppel eller se rigsdagssalen med den gigantiske metalørn. Men hver tid har sin egen charme.

Bygningen var strukturelt intakt, men alligevel en ruin. Vesttysklands parlament mødtes i Bonn og havde ikke brug for bygningen. Det blev alligevel vedtaget, at den skulle restaureres i 1956. I forbindelse med restaureringsarbejderne 19611964 blev den ødelagte kuppel fjernet. I årene frem til 1990 blev bygningen kun brugt til repræsentative møder en gang imellem og til en permanent udstilling kaldet Fragen an die deutsche Geschichte (“Spørgsmål til den tyske historie”).

Links

Modstandskamp.dk

Frihedskamp.dk

Udgivet
Kategoriseret som Ferie

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *