Giglio

I dag er det 10 år siden Costa Concordia gik ned ud for øen Giglio. Vi besøgte øen året efter, hvor vraget ligger i kort afstand fra den fine badestrand ved Giglio Porto. Vi var denne sommer i en dejlig feriebolig i Casteligone della Perscaia tæt på havn og strand. Vi var sommeren 2014 i Meta di Sorrento, hvor vi traf Costa Concordias kaptajn Francesco Schettino. Vi var på pizzari sent på aftenen for at se folddboldkampen mellem Tyskland og Brasilien VM finalen. Francesco Schettino kom ind og bestilte pizza. Værtinden ville præsentere os for ham. Hun syntes, at det var synd for ham, at ingen kunne lide ham mere. Han var ensom og forladt og gik kun ud sent om aftenen. Han hilste og fortalte om, hvordan han havde sejlet krydstogsskibe i danske farvande både sund og bælt. Han inviterede til drinks på stranden næste dag. Men vi havde desværre planlagt en tur til Napoli.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *